Arveret
56
page-template-default,page,page-id-56,page-child,parent-pageid-52,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-4
 

Arveret

Vi kan hjælpe med dødsboer og testamenter

Dine børn, mine børn og fælles børn. Sådan ser flere og flere familier ud. For far og mor kan det være svært at gennemskue, hvem der arver, hvis en af dem dør. Også hvis I ikke er gift, men lever sammen og har fælles økonomi og dagligdag, er det værd at overveje et testamente. Advokaten kan hurtigt og billigt vurdere dit behov for et testamente og hjælpe dig med at udforme det. Med testamenter er det ligesom med forsikringer – det er for sent, når ulykken er sket.

 

Formuens fordeling ved den ene ægtefælles død

 

Behovet for at regulere længstlevende ægtefælles retsstilling ved den ene ægtefælles død er typisk, at den ene eller begge ægtefæller har særbørn og måske også fællesbørn. Ifølge arveloven arver den længstlevende ægtefælle halvdelen af førstafdødes formue og de børn, som førstafdøde er forælder til enten biologisk eller via adoption, arver den anden halvdel af førstafdødes formue.

 

Reglerne kan dog for friarvens vedkommende fraviges ved testamente, ligesom oprettelse af ægtepagt om særeje har betydning for, hvordan formuen fordeles mellem ægtefællerne når boet efter førstafdøde skiftes. Rigtig mange ægtefæller vælger at tage aktivt stilling til formuens fordeling ved den ene ægtefælles død. Dels for at sikre den efterlevende ægtefælle, så han eller hun fx kan forblive boende i den fælles bolig, men også ofte for at fastsatte fordelingen mellem fælles- og særbørnene, når den længstlevende dør. Der er mange muligheder for at regulere fordelingen. I vores infoblad om længstlevendes retsstilling har vi forsøgt at give et overblik over disse muligheder. Det kan være en god idé at læse folderen før mødet med advokaten, så man er forberedt på, hvilke muligheder advokaten vil spørge ind til, og så man selv kan forberede sig på de valg, der skal træffes.

 

Ny arvelov

 

For nogle år siden fik vi en ny arvelov, der ændrede bl.a. størrelsen af tvangsarven og længstlevende ægtefælles arveandel. Det kan være en god idé at få efterset ældre testamenter, så det sikres, at de stadig lever op til de oprindelige ønsker, og for at se på, om testamentet eventuelt kan forbedres med de nye regler.

Kontoret holder sommerferielukket i perioden 6. juli 2024 til og med 28. juli 2024. Allerede aftalte tider, møder/vagter afholdes som planlagt.