Værdigrundlag
46
page-template-default,page,page-id-46,page-child,parent-pageid-18,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-4
 

Værdigrundlag

Hvilke regler gælder der for advokatrådgivning

Som advokatvirksomhed og som individuelle advokater tilslutter vi os den grundlæggende professionsetiske standard, herunder god advokatskik. Om sidstnævnte er indledningsvist anført:

 

I et retssamfund indtager advokaten en særlig stilling.

 

Advokatens opgave er at fremme retfærdighed og modvirke uret.

 

Advokaten skal – inden for lovens og disse reglers rammer – hævde og forsvare sine klienters rettigheder og friheder og være deres rådgiver.

 

I sin rådgivning skal advokaten dog ikke blot have lovens bogstav, men også dens rette forståelse for øje.

I forbindelse med sin rådgivning og bistand til klienter må advokaten efter omstændighederne inddrage samfundsmæssige interesser som et særligt moment i rådgivningen.

 

Advokaten har juridiske og moralske forpligtelser over for:

 

  • Klienten
  • domstolene og andre myndigheder og instanser, for hvilke advokaten optræder på klientens vegne
  • advokatstanden og de enkelte kolleger
  • offentligheden for hvilken eksistensen af en fri og uafhængig advokatstand, hvis integritet også bygger på respekt for regler opstillet af standen selv, er en væsentlig forudsætning til værn for menneskerettighederne over for statsmagten.

 

Det er denne særlige stilling, der nødvendiggør vort arbejde og inspirerer os til vor enthusiasme. Vi vil gerne leve op til såvel samfundets som retssystemets forventninger til advokater. Samtidigt sætter vi en ligeså stor ære i at bruge juraen og almindelig sund fornuft og erfaring til at skabe praktiske løsninger, som vore klienter kan bruge til noget.

 

En sag behøver ikke altid ende i en retssag, selvom formalia tillader det. Vi ser en stor værdi i at vurdere den enkelte klients behov efter almindelig advokatskik, men bestemt også ud fra en menneskelig og jordnær vinkel.

 

Hos os er klient og advokat i øjenhøjde – det er mennesker, det handler om!