Erstatning
70
page-template-default,page,page-id-70,page-child,parent-pageid-52,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-4
 

Erstatning

Forsikring, ansvar og erstatningssager

Erstatning er et retsområde, der fylder ganske meget i det danske retsliv. Næsten enhver juridisk tvist kan rumme erstatningsretlige problemstillinger. Dette skyldes, at det oftest er, når vi lider tab, at vi for alvor tager initiativ til at kræve vores ret.

 

Erstatningssager kan handle om forsikring, patientskader og lægemiddelskader, eller erstatning for skade på ting og person som følge af uagtsomme handlinger.

 

Vi behandler mange sager om personskade, både som følge af patientskader og i forbindelse med ulykkesforsikrings- og ansvarsforsikringssager. Hvis du er kommet til skade kan du som regel få dækket rimelige advokatomkostninger af skadevolders ansvarsforsikringsselskab, hvis der er en anden, der er skyld i skaden. Det gælder fx ved tilskadekomst, hvor der er et motokøretøj involveret, da bilister skal tegne en ansvarsforsikring på deres køretøj.

 

Vi håndterer også mange erstatningsspørgsmål for ofre for forbrydelser. Advokat Birgitte Schack er beskikket advokat og kan optræde som bistandsadvokat for forurettede i fx voldssager. I de tilfælde hjælper vi også med at indgive ansøgning om erstatning til Erstatningsnævnet.

 

Politiet kan vejlede dig i, om du er berettiget til en bistandsadvokat, når du har været udsat for en forbrydelse.