Rådgivning
24
page-template-default,page,page-id-24,page-child,parent-pageid-18,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-4
 

Rådgivning

Hvad kan du forvente af en advokat

En advokat er en uvildig rådgiver, som varetager dine interesser – og dine alene. Vi har tavshedspligt, så du kan trygt betro dig til os, ligesom du kan til din læge og din præst. Helt grundlæggende kan du derfor forvente dig en professionel rådgiver, med stor faglig og praktisk indsigt inden for sit felt. Og en rådgiver, som altid er på din side.

 

Mere end teori-nørd

 

For at blive advokat skal man ikke kun have en juridisk kandidateksamen fra et universitet. Advokater har også gennemgået en Advokatuddannelse. Det tager tre år og består i dag af en teoretisk og en praktisk del.

 

Etiske forpligtelser

 

Det er dig som kunde, der har rettighederne. Derfor har advokater pligter. Advokater skal overholde en lang række etiske regler om alt fra interessekonflikter, til regler for, hvordan de skal håndtere din sag. Og så skal de også oplyse dig om, hvad det kommer til at koste, og hvad hovedelementerne i deres rådgivning til dig vil være.

 

Generalister og specialister

 

Du kan finde advokater, som har specialiseret sig inden for et retsområde, f.eks. miljøret eller skatteret. Og så kan du finde advokater, som kan lidt af det hele. Hvad der føles rigtigt for dig at vælge, kan kun du selv svare på. Det afhænger også af, hvilken rådgivning du har brug for.

 

Forudseende problemknuser

 

Advokater er trænede til at løse både praktiske og teoretiske problemer inden for juraen. Men advokater kan meget mere end at løse problemer, der er opstået. Det er der bare ikke så mange, der ved. Og derfor går de fleste først til advokat, når det for alvor brænder på. Men ligesom det ikke kan betale sig at vente med at gå til lægen før man er alvorligt syg, kan det ofte heller ikke betale sig at vente med at få et godt råd hos advokaten. Advokater er gennem deres uddannelse trænet til at forudse problemerne, inden de opstår og til at rådgive kunderne om, hvordan man kan undgå dem.

(citeret fra www.advokatsamfundet.dk)